Novellix i SFI/SVA-undervisningen

Våra noveller fungerar som en mycket bra introduktion till svenska språket och litteraturen. Man kan använda dem som ett verktyg till språkkunskap, men även som en grund för diskussioner om det svenska samhället. En stor fördel för eleverna är att det lilla formatet är lättillgängligt och att novellernas längd gör det möjligt att hinna läsa dem från pärm till pärm.

Novelltips

Vi har samlat en mängd titlar på en sida där du kan få en bra överblick över vad de handlar om, vilka titlar som har tillhörande lärarhandledning och vilka titlar som är något mer lättlästa och därför fungerar bra till just SFI/SVA-undervisning.

Läsa och lyssna digitalt

I vårt arbete har vi märkt att det lilla och kreativa formatet lockar till läsning. Det ger eleverna – vare sig de är vana eller ovana läsare – belöningen och självförtroendet av att läsa en hel bok från början till slut! Många av våra noveller är dessutom inlästa som ljudböcker vilket bidrar till att innehållet blir tillgängligt för de elever som behöver eller föredrar att läsa med öronen. Föredrar man att läsa på skärm så finns många titlar även som e-bok. Kontakta oss på info@novellix.se om du är intresserad av att veta mer om vårt digitala erbjudande.