Favorit i repris!

Förra året anordnade Novellix en novelltävling för första gången. Över 250 bidrag skickades in och vi överväldigades av den skrivarglädje vi fick ta del av. Så – nu är det dags igen! I år får du som fyllt 18 år och uppåt delta och vi ser så mycket fram emot att se vem som blir Novellix nästa författare!

Vinnarnovellen kommer att publiceras i april 2019.

Årets temaIllusion. Vad är sant och vad är falskt? Fejknyheter och alternativa fakta är begrepp som vi på senare tid tvingats förhålla oss till. Samtidigt är det enklare än någonsin att skapa en illusion av den vi vill vara, och skapa en värld där endast vår fantasi sätter gränsen. Hela tiden matas vi med perfekta liv på sociala medier, men det är upp till oss att avgöra vad vi ska tro på. Vad väcker ordet illusion för associationer hos dig? Skriv en novell fritt på temat.

När?

Tävlingen startar den 28 september under bokmässan och pågår till 30 november. 

Vem får delta?

Alla som fyllt 18 år (eller fyller 18 under 2018) och uppåt.

Hur tävlar jag?

Genom att skriva en novell på mellan 20.000 och 30.000 tecken inkl. blanksteg. Spara ned novellen som ett .doc, namnge filen med ditt namn och novellens titel och skicka den till novelltavling@novellix.se. Endast ett bidrag per deltagare kommer bedömas. 

1:a-pris: Bokkontrakt hos Novellix med eget omslag, som ges ut i april 2019.

2:a-pris: Books-in-books – en fin samlingsbox fylld med 40 Novellix-noveller.

3:e-pris: Novellix stora klassikerpaket.

Under tävlingens gång kan du prenumerera på vårt specialbrev – det skickas ut vid fyra tillfällen och innehåller skrivtips och allmänt pepp för att hålla igång skrivandet!

Anmäl dig nedan.