Om Novellix

Litteratur i fickformat

Idén till Novellix föddes när Lena Hammargren, en av grundarna, befann sig på tågstationen i Uppsala. Hon ville ha något bra att läsa på tåget. Resan hem till Stockholm skulle bara ta 40 minuter så någon pocketbok skulle hon inte hinna läsa ut. Tågresan blev utan färdlitteratur, men efter att ha fått syn på Pixi-böckerna framme vid Pressbyråns kassa föddes istället idén till Novellix. Novellix skulle vara som en Pixi-bok för vuxna! En läsupplevelse i ett grafiskt tilltalande och lättillgängligt format, anpassat för den som vill ha mer läsning i sitt liv men inte riktigt hittar tiden till det.

Över 250 publicerade noveller

Våren 2011 publicerades de första novellerna, och sedan dess har företaget växt. Idag finns Novellix hos återförsäljare över hela landet och förlaget har gett ut drygt 250 titlar, både nyskrivet och klassiker. Allt från John Ajvide Lindqvist till Simone de Beauvoir och Sally Rooney! 

Novellix-novellerna säljs både styckvis men även samlade i fina presentaskar utifrån olika teman, från t.ex. Svenska klassiker till Deckare. En ask fylld med berättelser är den perfekta presenten för alla tillfällen – som en fin blombukett eller en lyxig chokladask, men med ett innehåll som räcker betydligt mycket längre. Sedan hösten 2019 finns Novellix även i Danmark, för mer information om det – besök novellix.dk.

Hitta din nya favoritnovell i vår butik! 

Lär dig mer om våra författare!

Dina favoritförfattare som bokstöd

Gör din bokhylla extra fin med våra bokstöd! Låt den folkkära barnboksförfattaren Astrid Lindgren hålla upp dina favoritböcker, eller varför inte Virginia Woolf? Om du inte kan få nog av katter har vi ett perfekt bokstöd för dig – eller om du vill krydda vardagen med lite humor har vi även Hasse & TageGå in till butiken för att se våra drygt 50 olika bokstöd!

Industridesignern Jan Landqvist står för idé och design för bokstöden.

Miljö och hållbarhet

Miljö och hållbarhet står alltid i fokus för oss på Novellix och genomsyrar hela vår verksamhet. Våra böcker och askar har originalomslag av svenska formgivare och illustratörer och är tryckta på FSC-certifierat papper. Produktionen klimatkompenseras även i enlighet med ClimatCalc genom att investera i klimatkompensationsprojektet Safe Community Water Supply i (southpole.com).

Våra bokstöd är designade i Sverige och producerade i småländska Gnosjö av 100 % återvunnet stål.

novellix-novell

kaffekopp och flera novellix-askar

Vad andra tycker om oss

”En litterär pralinask” 
Svenska Dagbladet

“Finaste gå-bort presenten”
Femina

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar på Novellix?

Skicka iväg ett mail eller ring ett samtal!