Om Novellix

Litteratur i fickformat

Idén till Novellix föddes när Lena Hammargren, en av grundarna, befann sig på tågstationen i Uppsala. Hon ville ha något bra att läsa på tåget. Resan hem till Stockholm skulle bara ta 40 minuter så någon pocketbok skulle hon inte hinna läsa ut. Tågresan blev utan färdlitteratur, men efter att ha fått syn på Pixi-böckerna framme vid Pressbyråns kassa föddes istället idén till Novellix. Novellix skulle vara som en Pixi-bok för vuxna! En läsupplevelse i ett grafiskt tilltalande och lättillgängligt format, anpassat för den som vill ha mer läsning i sitt liv men inte riktigt hittar tiden till det.

Över 200 publicerade noveller

Våren 2011 publicerades de första novellerna, och sedan dess har företaget växt. Idag finns Novellix hos återförsäljare över hela landet och förlaget har gett ut drygt 200 titlar, både nyskrivet och klassiker. Allt från John Ajvide Lindqvist till Simone de Beauvoir och Sally Rooney! 

Novellix-novellerna säljs både styckvis men även samlade i fina presentaskar utifrån olika teman, från t.ex. Svenska klassiker till Deckare. En ask fylld med berättelser är den perfekta presenten för alla tillfällen – som en fin blombukett eller en lyxig chokladask, men med ett innehåll som räcker betydligt mycket längre.

Här kan du se samtliga titlar Novellix har publicerat fram till januari 2020.

Novellix klimatkompenserar

Böckerna har originalomslag av svenska formgivare och illustratörer och är tryckta på FSC-certifierat papper, produktionen klimatkompenseras även i enlighet med ClimatCalc genom att investera i klimatkompensationsprojektet Safe Community Water Supply i Rwanda (southpole.com).

Köp Novellix noveller här.
Läs mer om Novellix författare här. 

novellix-novell

”En litterär pralinask” 
Svenska Dagbladet

“Finaste gå-bort presenten”
Femina

Sedan hösten 2019 finns Novellix även i Danmark, för mer information om det – besök novellix.dk.

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar på Novellix?

Klicka här!