Om Novellix

Idén till Novellix föddes när Lena Hammargren, en av grundarna, befann sig på tågstationen i Uppsala. Hon ville ha något bra att läsa på tåget. Resan hem till Stockholm skulle bara ta 40 minuter så någon pocketbok skulle hon inte hinna läsa ut. Tågresan blev utan färdlitteratur, men efter att ha fått syn på Pixi-böckerna framme vid Pressbyråns kassa föddes istället idén till Novellix. Novellix skulle vara som en Pixi-bok för vuxna! En läsupplevelse i ett grafiskt tilltalande och lättillgängligt format, anpassat för den som vill ha mer läsning i sitt liv men inte riktigt hittar tiden till det.

Våren 2011 publicerades de första novellerna, och sedan dess har företaget växt. Idag finns Novellix hos återförsäljare över hela landet och förlaget har gett ut över 160 titlar, både nyskrivet och klassiker. Allt ifrån Jens Lapidus till Simone de Beauvoir! (Ladda ner hela vår utgivningslista här.) Samtliga böcker har originalomslag av svenska samtida formgivare och illustratörer och är tryckta på FSC-certifierat papper. Novellerna ges ut i tre olika format: som tryckta böcker i vykortstorlek, som e-böcker samt som ljudböcker Stories to go helt enkelt!

Novellix-novellerna säljs både styckvis men även förpackade i fina presentaskar. En ask fylld av berättelser blir den perfekta presenten för alla tillfällen!

”Precis så här ska noveller läsas. En och en.”
– DN
”En litterär pralinask”
– Svenska Dagbladet
”Som en brustablett av litteratur som bara finns där, alltid redo. Så himla genialt.”
– Skånska Dagbladet

Vill du komma i kontakt med oss som jobbar på Novellix? Klicka här!