David Nicholls och Jojo Moyes sprider må bra-känslor i Novellix vårsläpp

jojo moyes, david nicholls, nora ephron, sophie kinsella, novellix, noveller

Nu släpper vi fyra av feel good-genrens stora stjärnor – David Nicholls, Sophie Kinsella, Jojo Moyes och Nora Ephron – i samarbete med förlaget Printz Publishing. I en vackert vårig ask förenas de fyra författarna med varsin novell om förälskelse, lika passionerad oavsett om den så rör musik, ett hus, ett jobb, någon ur ens förflutna eller en total främling.

– Att få samarbeta med Printz Publishing känns särskilt fint, säger Lena Hammargren, vd och grundare på Novellix. Vi startade samtidigt och hjälptes åt mycket den första tiden – vi delade till och med monter på Bokmässan ett par år. Sedan dess har mycket hänt, så att nu få chansen att ge ut deras fantastiska författare i vårt format känns extra kul!

Många känner till David Nicholls för romanen En dag som kom ut på Printz Publishing 2010. När romanen blev till film med samma namn året därpå var succén ett faktum. Av Nicholls publiceras nu novellen Samma tid nästa vecka? för första gången någonsin på svenska, i översättning av Pia Printz. Feel good-fenomenet Jojo Moyes, vars Livet efter dig-trilogi har sålt över en miljon exemplar bara i Sverige, medverkar i släppet med novellen Tretton dagar med John C, som är hämtad ur samlingen Ensam i Paris och andra historier (2017). Med över 40 miljoner sålda böcker i bagaget har Sophie Kinsella skördat enorma framgångar världen över med sina romaner, där Shopaholic-serien är mest känd. Nu publiceras novellen Göra om för första gången på svenska, även den i översättning av Pia Printz. En av feel good-genrens veteraner är Nora Ephron som står bakom klassiska filmer som Sömnlös i Seattle, Du har mail och När Harry mötte Sally där hon agerat både manusförfattare och regissör. Utöver det författade hon, före sin bortgång 2012, en mängd romaner, essäer och noveller. Till dessa hör Att gå vidare som bland annat publicerades i The New Yorker 2006.

– Dessa fyra författare ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Pia Printz, förläggare och grundare av Printz Publishing. Det var ju med David Nicholls allting började, och han kommer alltid att ha en särskild plats hos oss. Sedan har vi ju Jojo Moyes, vår stora stjärna som älskas av feel good-läsare världen över! Sophie Kinsella har ju tidigare kommit ut på andra förlag, så nu är vi jätteglada att hon landat hos oss. Hon har alltid varit min hjältinna, och jag har länge läst och älskat hennes böcker. Sist, men inte minst, har vi Nora Ephron, som med sina klassiska filmer verkligen är feel good-genrens moder. Jag tycker vi har fått ihop en riktigt härlig blandning!

 

Fyra feel good-noveller från Novellix (Nº 115-118)
Formgivare: Michael Ceken, Tegel & Hatt
Utgivningsdatum: 4/5 2018
Nº 115 Jojo Moyes – Tretton dagar med John C  i översättning av Helen Ljungmark.
Nº 116 David Nicholls – Samma tid nästa vecka? i översättning av Pia Printz
Nº 117 Sophie Kinsella – Göra om i översättning av Pia Printz
Nº 118 Nora Ephron – Att gå vidare i översättning av Karl G. och Lilian Fredriksson