Om våra lärarhandledningar

Novellix Skola låter eleven ta del av en varierad och unik utgivning av litteratur som vidgar vyer och bjuder in till att analysera, tolka och jämföra olika texter – en viktig förmåga i en textorienterad omvärld. Till många av våra noveller finns handledningar, arbetsmaterial och lektionsplaneringar.

Materialet är framtaget tillsammans med läromedelsförfattaren Carl-Johan Markstedt samt Skolbyrån. Handledningarna bjuder in till spännande och lärorika diskussioner och många av dem innehåller också färdiga lektionsplaneringar.

Temapaket med lärarhandledningar

Våra temapaket med tillhörande lärarhandledningar är särskilt populära eftersom de fungerar väldigt bra att läsa i klassen när ni fokuserar på ett särskilt område eller vill jämföra liknande titlar med varandra. I temapaketen jobbar ni med 1-4 olika titlar under samma tema och eleverna får chansen att fördjupa sig i ett särskilt ämne eller genre. Välj mellan svenska klassiker, arbetarlitteratur, modern arbetarlitteratur, sci-fi, skräck, Förintelsen, Astrid Lindgren, artificiell intelligens, uppväxt, brott och straff, flykt eller unga vuxna. Vi har även ett paket med brittiska klassiker på engelska (detta paket saknar dock lärarhandledning).

Klassrumsbibliotek

Novellix Skola har fyra olika klassrumsbibliotek att välja mellan; 40 titlar, 125 titlar, 40 klassiker-titlar eller det digitala klassrumsbiblioteket. Många av titlarna i biblioteken har tillhörande lärarhandledningar. Du hittar alla klassrumsbibliotek i vårt sortiment för skola där du kan läsa mer om respektive bibliotek och vilka titlar de innehåller.

Tillgång till lärarhandledningar

Alla våra lärarhandledningar och allt elevmaterial finns tillgängliga på en sida dit du får tillgång när du köper ett av våra temapaket eller ett klassrumsbibliotek. Länken medföljer i paketet.

På sidan kan du ladda ner lärarhandledningar och elevmaterial och skriva ut så många kopior som du behöver.

Om du hellre vill plocka ihop dina egna titlar men ändå få tillgång till de lärarhandledningar som finns så kan du mejla oss på info@novellix.se alternativt lämna en ordernotering när du beställer så skickar vi länken till dig utan extra kostnad. Här har vi samlat ihop tips på enskilda noveller att använda i skolan och de titlar som har tillhörande handledning är markerade.