Bonjour Frankrike!!🇫🇷  Nu kan vi ÄNTLIGEN dela med oss till er – vi växer och lanserar vårt koncept i Frankrike! C’est trop marrant!

Ända sedan starten har Lena Hammargren, vd och grundare på Novellix, haft ambitionen att expandera utomlands. Samma år som förlaget bröt ny mark i Danmark kom den franska litterära agenten Sophie Langlais i kontakt med novellerna och bokstöden på bokmässan i Göteborg. Langlais, som har en gedigen bakgrund i bokbranschen på bland annat det anrika förlaget Gallimard, förälskade sig i konceptet. Där och då påbörjades planerna på en expansion till Frankrike, och lite drygt två år senare har planen blivit verklighet.

– Att ta vårt koncept till just Frankrike känns jätteroligt. Det är ju ett land med en stark litteraturtradition, men också med ett stort intresse för skandinavisk design, så det gör den franska marknaden extra spännande, säger Lena Hammargren.

De svensktillverkade bokstöden, skapade av industridesigner Jan Landqvist, är först ut på marknaden – sedan årsskiftet hittar man dem i ett växande antal bokhandlar och presentbutiker runtom i landet. I sortimentet återfinns redan namn som Marcel Proust och Émile Zola, men fler franska porträtt väntas under året, däribland Simone de Beauvoir. I september publiceras de första fyra novellerna på franska.

In och kika på @novellix.fr och sprid ordet till era fransktalande vänner! 🥰

Projektet har medfinansierats av EU:s strukturfonder.