Hjälp oss att fortsätta sprida novellen!

supporta-novellix

Hjälp oss att fortsätta sprida novellen!

Nästa år firar vi 10 år. Under nio år har vi publicerat över 200 noveller, nyskrivna som klassiker – däribland ett 40-tal som aldrig tidigare funnits på svenska. Vi har hunnit med nio bokmässor, fyra flyttar, blivit med bokstöd, haft novellkiosk, skapat novellkalendertradition, startat upp i Danmark och framförallt – bidragit till att många upptäckt storheten i novellen! Och vet ni vad? Vi är långt ifrån färdiga! Vi har stora planer för framtiden. Men, så hände ju något det här året … Det är ingen nyhet att coronaviruset har påverkat kulturbranschen, och i bokbranschen har många boklådor tvingats stänga igen. Och förra veckan kom beskedet om att bokmässan ställs in, vilken är en av våra viktigaste intäktskällor för året. Som ett litet oberoende förlag innebär det en väldigt ansträngd ekonomisk situation eftersom vi tappar försäljning som vi är beroende av för att kunna producera böcker framåt. Det är många runt omkring oss som hört av sig och vill hjälpa till och som undrar hur, så utöver det självklara sättet – att köpa våra noveller som vanligt – har vi nu tagit fram tre specialpaket. 

Här är tre enkla sätt att stötta oss!

”Fyra säkra kort”-stödpaketet: 300 kr  

Här hjälper du oss samtidigt som du får en ask med fyra favoriter: Stephen Kings Lite krasslig, bara, Sara Stridsbergs American Hotel, Karin Boyes Snäckorna, Virgnina Woolfs Arvet och en Karin Boye-författarfilmis. Det här är fyra noveller som man bara måste läsa, och om man redan har läst, bara måste dela med sig av: lägga i ett kuvert och skicka till en släkting, lägga under ens partners kudde, gömma i sin bästis handväska, sprida! Och så en liten författarfilmis föreställandes Karin Boye, perfekt att ha med i plånboken eller som bokmärke. 

”Hopp om bättre tider”-stödpaketet: 1500 kr 

Här hjälper du oss samtidigt som du får våra kommande släpp för resten av året! Det är enkelt: Du köper paketet, skriver in din adress och varje gång vi släpper något nytt så skickar vi hem det till dig! Vad vi planerar? Allt från klassiker till högaktuella pristagare och annat smått och (gott!). Du kan såklart också välja att ge bort paketet, kanske extra uppskattat i dessa karantänstider.

”Kalla det vad du vill”-stödpaketet: valfritt belopp 

För dig som helst bara vill ge. Du kan alltid swisha valfri summa till 123 671 22 44 – skriv din mejl som meddelande så kommer en symbolisk gåva som tack, och såklart evig tacksamhet från oss!

Ett annat bra sätt att hjälpa oss på är såklart att tipsa om oss! Har du en annan idé på hur du kan hjälpa? Kanske är du ett företag och har tankar på hur vi kan hjälpa varandra? Hör av dig till oss: info@novellix.se!