Lysande recensioner av Novellix Grannar

Nu har Grannar hunnit läsas och spridas, såväl i hyreshusen och stugorna runt om i landet hoppas vi, och det glädjer oss verkligen att se vilket varmt mottagande boxen fått!

I Dagens Nyheter kan vi läsa hur Maria Schottenius hyllar boxen: Novellerna om grannar ger mig små stötar av estetisk vällust. Schottenius skriver om favoriten i samlingen, Hitomi av Kim Thúy ”Kim Thúy suger tag i läsaren från första raden med historien om en pappa och mamma, tre barn och en katt. Hon ger faderns kärlek till modern, som tändes redan i tioårsåldern, kosmiska dimensioner. Och i snabba, lätta penseldrag berättar hon mannens livshistoria utifrån en position som jag tyvärr inte kan avslöja. En elegant miniatyr.”

Och i Skånska Dagbladet recenserar Anna Lindblom inte bara innehållet i Grannar utan lyfter också fram det finurliga med Novellixformatet: ”Vilken är bäst? Vilken är sämst? Det underbara med Novellixformatet är att man inte riktigt måste fundera i sådana termer. Boxen är som en liten konfektask där man kan växla fullkomligt anarkistiskt mellan bitarna utan vare sig rim eller reson. Plocka en i högen, bläddra lite förstrött, låta sig ryckas med eller känna att njae, inte nu, återvända lite senare och plötsligt vara redo.” Hon fortsätter ”Det är en gottepåse utan botten. Innehållet kan konsumeras gång på gång på gång. Petas ner i handväskan och plockas fram på bussen hem från jobbet. I dag, imorgon, närhelst det passar. Som en brustablett av litteratur som bara finns där, alltid redo. Så himla genialt” – Läs hela recensionen här: Noveller om grannar i bottenlös gottepåse. Även Kommunalarbetarens Cecilia Alstermark ger Novellix Grannar 5 av 5 och lyfter fram Augustine Erbas novell Hiwa som favorit och menar att den går att läsa som en ”obehaglig allegori över samtiden..”.

Vi kan såklart inte göra annat än att hålla med!

Köp Novellix Grannar här.