Hanna Eriksson vann Novellix stora novelltävling

För andra året i rad arrangerade vi i höstas en stor skrivtävling där vinnarnovellen blir en del av förlagets utgivning. Bland de drygt 500 inkomna bidragen står 25-åriga Hanna Eriksson kvar som vinnare av de åtråvärda bokkontraktet. På fredag släpps hennes novell Shoot the Messenger.

I Shoot the Messenger skildrar Hanna Eriksson subtilt temat illusion genom den förtvivlan, ilska och maktlöshet som kan uppstå vid obesvarad kärlek. Eriksson är född utanför Västerås och har en fil.kand i litteraturvetenskap samt en pågående utbildning på Sundbybergs folkhögskolas skrivarlinje.  Det stora antalet inkomna bidrag gjorde att det blev en tuff urvalsprocess men efter många om och men kunde vi enas om tre finalister. Josefine Josefsson och novellen Kom så drar vi och Hanna Almgrens Berättelsen om det stora, stora isberget som bröt sig loss och gav sig av kom på andra respektive tredjeplats, och vad som händer med dessa noveller får ni se i höst! Men om vi säger så här, även dessa noveller kommer få chansen att bli lästa :) Omslaget är skapat av formgivaren Lisa Benk och novellen finns i butik samt till försäljning på novellix.se den 26 april.

Grattis Hanna Eriksson!

____________________________________________________________

Vinnare i Novellix stora novelltävling

Släpps: 26 april, releasefest hålls samma dag på Gamla Stans Bokhandel. OSA här.

Novellix Nº 132: Hanna Eriksson Shoot the messenger

Motivering: Med fingertoppskänsla målar Hanna Eriksson upp en nyanserad bild av den förtvivlan, ilska och maktlöshet vi drabbas av vid konfrontationen med obesvarad kärlek. Finstämt gestaltat varvar författaren poetiska passager med en dialog, så driven och drabbande, att den går rakt in i hjärtat.