Köpvillkor och Integritetspolicy

Köpvillkor

Här hittar du allt du behöver veta om gällande rättigheter och skyldigheter som rör din beställning. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig till info@novellix.se.

Pris

Priserna som anges är inklusive moms (6 % samt 25%)  

Öppet köp

Enligt distansavtalslagen (2000:274) har konsumenten rätt att ångra sitt köp utan särskild anledning inom 14 dagar från det att varan är mottagen. (Byte och retur gäller endast för oanvänd produkt. Vid byte och retur står köparen för fraktkostnader.)

Reklamation

Om det visar sig vara något fel på den vara du mottagit vill vi gärna att du meddelar oss så snart som möjligt, så att vi får möjlighet att rätta till felet. Enklast sker detta genom att du hör av dig till info@novellix.se och förklarar felet samt skickar tillbaka produkten.

Prenumeration

Din Novellix-prenumeration är löpande och debiteras kvartalsvis (99 kr/kvartal) tills det att du själv väljer att avsluta den. Detta gäller inte om du har gett bort en prenumeration (hel- eller halvår). I de fallen gäller följande: alla prenumerationer avslutas automatiskt.

Prenumerationstjänsten hanteras via Prenservice. Samtliga prenumerationsärenden (uppsägning, adressändring, osv.) går via deras Novellix-kundtjänst, som även nås på 0770-457 164 (mellan 08.00-16.00).

 

Retur skickas till:

Novellix AB

Klippgatan 11

116 35 Stockholm

 

Frakt

Paket skickas via Postnord eller DHL. Fri frakt vid leveransadress inom Sverige. Vid leverans till utlandet tillkommer fraktavgift som specificeras vid köp.

Följande betalningsalternativ är möjliga att välja mellan:

Kortbetalning via Klarna. För detta väljer du kortbetalning vid kassan. Även fakturering går via Klarna. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Vi erbjuder även betalningsalternativet PayPal som rekommenderas för dig som inte bor i Sverige. 

Leveransvillkor

Leverans sker till den adress du uppgett som leveransadress.

Betalningsvillkor

Genom att använda Klarna Checkout godkänner du Klarna Bank AB (publ):s (556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm), ”Klarna”, villkor såsom de framgår nedan, inklusive eventuella bilagor eller annat material vartill hänvisas (”Villkoren”). I och med att du anger eller efterfrågar information börjar du använda Klarna Checkout. Därigenom har du också godkänt vår behandling av dina personuppgifter, inklusive möjligheten för oss att överföra uppgifterna till tredje part eller för behandling utanför EU/EES-området. För att få använda Klarna Checkout måste du vara minst 15 år.

Information om personuppgifter och kreditprövning

För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Klarna Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Klarna säkerställa din identitet. Klarna inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn och adress samt, vid val av kreditalternativ, kreditinformation från olika leverantörer. Klarna behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp, allmänt tillgänglig information på internet samt information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor, för att göra en riskbedömning. Klarna Checkout anpassar automatiskt riskbedömningen, och därmed utformningen av tjänsten, för varje gång du använder tjänsten och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Klarna godkänd adress till dig så snart du uppgivit din e-postadress och ditt postnummer. Den godkända adressen får endast användas i syfte att förifylla adressuppgifterna i direkt samband med ett köp. Genom att slutföra köpet bekräftar du din identitet och korrekt leveransadress.

Läs mer om Klarnas villkor här.

Integritetspolicy

Sekretess och användarpolicy

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen

Novellix är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp. Novellix lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i punkterna nedan. Med personuppgifter menas information som kan knytas till en enskild person.

Vilka uppgifter samlar vi in?

För att kunna hantera köp samt kundärenden lagrar vi följande uppgifter.

För- och efternamn, adress, telefonnummer, email samt köphistorik. Om kunden väljer att betala mot faktura lagras även personnummer. Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen och för att att kunna hantera eventuella reklamations- och garantiärenden.

 

Vilka uppgifter delas?

Nedan kan du hitta en redogörelse för vilka bolag vi delar information med samt varför vi gör det.

 

Betalväxel

När du genomför ett köp delas information med vår betalväxel. Det som sparas är för- och efternamn, adress, email, telefonnummer samt köphistorik. Väljer du att betala mot faktura så lagras även ditt personnummer. Informationen sparas/delas för att kunna genomföra köpet men också för att skydda dig mot bedrägeri. I dagsläget använder vi Klarna samt PayPal som betalväxel.

 

Fraktbolag

För att kunna leverera din beställningar måste vi dela vissa uppgifter med fraktbolaget. Vi delar för- och efternamn samt adress för leverans samt mail och/eller mobilnummer för avisering. Som fraktbolag används vanligtvis PostNord samt DHL.

 

Nyhetsbrev

Om du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev så delas din email med vår email-tjänsteleverantör. Din information delas för att vi ska kunna använda tjänsten och på så sätt hålla dig uppdaterad med erbjudanden. Vi använder Mailchimp som email-tjänsteleverantör.

 

Dina rättigheter

Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen) samt ta del av den information som finns lagrad om dig. Du har även rätt att „ få felaktiga personuppgifter rättade, flytta personuppgifterna (dataportabilitet) och invända mot att personuppgifterna används för marknadsföring. Novellix kommer utifrån sina förutsättningar ge tillgång till dina kunduppgifter senast en månad efter att ha mottagit begäran. Om ditt företag inte kommer kunna ge tillgång till uppgifterna ska företaget utan dröjsmål och senast en månad efter att ha mottagit begäran informera den registrerade om orsaken till att åtgärder inte vidtagits och om möjligheten att lämna in ett klagomål till Datainspektionen och begära rättslig prövning.

 

Cookies

En cookie är en textfil som lagras på din dator. Cookies används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål och val. En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder sessionscookies för att t.ex. komma ihåg vad du har placerat i varukorgen, eller för att formulär som du har fyllt i inte ska tömmas om du backar från en sida och sen återgår igen. Du kan när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig.

Novellix använder Google Analytics som ett hjälpmedel för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Vi tar fram besöksstatistik, exempelvis använder vi rapporter av besöken på webbplatsen för att förbättra innehåll, navigation och struktur. Analysverktyget använder cookies och informationen som genereras av dessa genom din användning av webbplatsen vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Google kan överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning.

Novellix använder också Facebook spårningspixel för att anpassa viss marknadsföring genom annonsering på Facebook och Instagram.

Om du undrar över något kring detta, kontakta oss på info@novellix.se