Hej!

Här får du ge bort Virginia Woolfs novell Arvet till någon du tycker om. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret så skickar vi iväg novellen, helt gratis!

Erbjudandet har tyvärr gått ut.

Om novellen Arvet

När den framstående politikern Gilbert Clandon tvingas ta hand om ägodelarna efter sin fru, som omkommit i en bilolycka, ställs han inför ett arv med oanade följder. Likt flera av Virginia Woolfs noveller är Arvet en studie i människans egoism och självupptagen – het och berör frågor som svartsjuka, könsroller, identitet och jämlikhet. Woolfs starka övertygelse att fiktion inte ska paketera verkligheten som en absolut sanning gjorde henne till en mästare på att gestalta tillvaron såsom den skulle kunna upplevas av de olika sidorna i persongalleriet. Och precis som i flera av Woolfs noveller bjuder slutet på en tvist.

Åsa Beckman på Dagens Nyheter skrev under rubriken Virginia Woolfs stora lilla roman (2017-11-29) att Arvet är ”En stor roman på 17 sidor av en mästare”.

Novellix ger dig stora läsupplevelser i litet format

Hos Novellix hittar du allt från nyskrivna noveller av samtidsförfattare som Jonas Hassen Khemiri och Sara Stridsberg till klassiker av Marcel Proust och Selma Lagerlöf. Små böcker med en novell per bok, som gjorda för att ta upp när läslusten faller på. Plocka ihop din egen blandning eller välj bland våra populära presentaskar i Novellix-butiken!