Swisha en novell!

Vi erbjuder inte längre möjligheten att swisha en novell – men att beställa på det gamla hederliga viset går alldeles utmärkt i vår butik!

Här kan du swisha en novell! Ett underbart sätt att säga: jag tänker på dig. Eller, jag tycker du ska läsa denna. Eller, jag vill ge dig en verklighetsflykt. Eller, ja – du vet nog bäst själv vad du vill säga med din novell. Behöver du en påminnelse om vilka noveller du kan välja mellan? Ta en titt på alla noveller här i butiken, obs – är den slut i lager gäller det även här!

Gör såhär:

  • Fyll i formuläret nedan.
  • Öppna swish.
  • Fyll i mottagarnummer: 123 671 22 44 (vid bekräftelse ska det stå Novellix)
  • Fyll i Belopp: 79 kr (skickar du till flera olika, fyll i formuläret flera gånger och swisha flera gånger)
  • Fyll i meddelande: Ditt för och efternamn (obs detta är viktigt!!! Om du glömmer bort detta steg, skicka ett mejl till oss med tidpunkt för swish och ditt telefonnummer)
  • 79 kr inkluderar novell, frakt och personlig hälsning – vill du ha ett kvitto? Mejla oss så löser vi det.
  • Brevet skickas som brev med Postnord och består av kuvert, ett kort med din personliga hälsning och den novell du valt.

(Observera att den här beställningen inte går att kombinera med andra rabattkoder eller erbjudanden på novellix.se)

Swisha en novell

Svårt att välja novell? Här kommer  några tips från oss!

bodil malmsten åtrå novell

Bodil Malmsten Åtrå
Klarsynt och med humor skriver Bodil Malmsten en berättelse om en persons påträngande åtrå, om en annan persons totala avsaknad av den, och om den förvirring som kan uppstå i glappet däremellan.

Astrid Lindgren I skymningslandet
Allas vår älskade Astrid låter i denna berättelse läsaren få följa med den unge pojken Göran och Herr Liljonkvast på ett äventyr högt över Stockholms takåsar.

tove jansson katten

Tove Jansson Katten och Ön
Om att älska någon – om än motvilligt – och om en envis liten vildkatt handlar Tove Janssons poetiska berättelse Katten. I den här Novellix-utgåvan samsas den med Ön, en historia om karghet och hav, tångbankar och tallar som är krökta av piskande vind.

per olov enquist öknens alla blommor novell

P O Enquist Öknens alla blommor 
Per Olov Enquists skarpsinniga och på samma gång ömsinta skildring Öknens alla blommor är hämtad ur novellsamlingen Berättelser från de inställda upprorens tid från 1974. I en recension samma år skrev Expressen: “Han är en diktare som suveränt förfogar över alla sina instrument, hans berättelser beskriver rådvillheten, övergivenheten och det skenbara lugnet i en djup nattlig tystnad.”

snäckorna

Karin Boye Snäckorna
Ett säkert kort till någon som uppskattar svensk prosa och klassisk litteratur.
»…novellen Snäckorna är bara ett litet mästerverk«
Monica Lindgren, Boktipset i Go Kväll 

sara stridsberg vi var rovdjur

Sara Stridsberg Vi var rovdjur
»En drömlik realism präglar Sara Stridsbergs vackra och ganska makabra novell “Vi var rovdjur”, där en fjortonårig flicka på evig bilresa med sin pappa plötsligt får en syster. […] Både tung och vacker liten ask«
Jonas Thente, Dagens Nyheter

Sandra Beijer Juan-les-Pins
Bloggaren och författaren Sandra Beijers novell handlar om att vara ung: Om vänner och ovänner, om längtan till en annorlunda vardag och om att vilja fly till en annan plats, till ett annat jag.

Virginia Woolf Arvet
En berättelse om svartsjuka, könsroller, identitet och jämlikhet av en av den brittiska litteraturens stora författare.
»En stor roman på 17 sidor av en mästare«
Dagens Nyheter

Alice Munro Dolly
I Dolly skriver Munro lika skickligt som subtilt om de mänskliga relationernas underliggande kaos och om den ensamhet som på ett eller annat sätt drabbar oss alla. Ett utmärkt exempel på varför Munro 2013 förärades med Nobelpriset i litteratur.

agatha christie diomedes hästar novell

Agatha Christie Diomedes hästar
Diomedes hästar är hämtad från novellsamlingen Herkules storverk (1947). Berättelsen handlar om en av Christies mest kända karaktärer, detektiven Hercule Poirot, som får lösa ett fall som både går ut på att avslöja en knarklangare och att skydda en ung kvinna från att dras med i dekadensen.

mercel proust madame de breyves melankoliska sommar novell

Marcel Proust Madame de Breyves melankoliska sommar
En dekadent kärlekshistoria om längtan i ett 1800-talets Paris – och också ett strålande sätt att läsa Proust på!

Stephen King Lite krasslig, bara
Skräckens mästare i fickformat. I en fenomenalt uppbyggd och ytterst obehaglig berättelse vi in i Stephen Kings bisarra värld, där allt kan hända. Eller har det kanske redan hänt?