För att kunna läsa våra e-böcker behövs en app eller ett program som kan läsa formatet epub. Nedan följer instruktioner för vad du behöver för att kunna läsa våra e-böcker.

Läsa på dator

Adobe Digital Editions

Det finns en uppsjö av program att välja mellan men ett program som både är gratis och fungerar bra, och dessutom är tillgängligt för både Mac och PC är Adobe Digital Editions.

1. Börja med att ladda ned installationsfilen från länken ovan.

2. Starta installationen och följ instruktionerna.

3. När installationen är klar klickar du på den e-bok du är intresserad av här på novellix.se och öppnar filen med Adobe Digital Editions.

Läsa i iPhone

iBooks

Normalt finns Apples app iBooks förinstallerad. Har du inte iBooks kan du ladda hem den gratis från App Store. För att sedan öppna våra noveller i iBooks går du till den sida på novellix.se där e-böckerna finns. För att kunna öppna e-boken i iBooks är det viktigt att du använder safari när du laddar ner boken, Apple tillåter nämligen inte att filer öppnas i tredjepartswebbläsare som exempelvis Google Chrome.

Läsa i Android-mobiler

Aldiko

Ladda hem appen Aldiko från Google Play om du inte redan har den installerad på din mobil. Gå därefter till den sida på novellix.se där e-böckerna finns. Klicka på den e-bok du vill läsa och välj att öppna boken i Aldiko.

Fungerar det inte?

Om du fortfarande inte kan läsa e-böckerna efter att ha följt instruktionerna ovan, eller om det är något i instruktionerna som är oklart är du välkommen att kontakta oss på info@novellix.se så hjälper vi dig.