4 frågor: Hanna Eriksson

Vilken novellist (om någon) har haft mest inflytande på ditt författarskap?
– Mitt nuvarande projekt har jag skrivit på ganska länge och har främst sökt mig till dikten för inspiration, men Annika Norlins novellsamling Jag ser allt du gör kom som en frisk fläkt och gav mig nya tankar och idéer. Jag gillar människorna och tematiken som får ta plats i Norlins berättelser och hennes enkelhet och humor i det svåra är imponerande och eftersträvansvärt.
Vilken Novellix-novell tycker du mest om? 
– Min favoritnovell är Josefiné Josefssons Kom så drar vi!. Den är påhittig, rapp, rolig och sorglig – allt på samma gång! Jag längtar efter att få läsa mer av Josefiné.
Vad är speciellt med att skriva noveller?
– Att hålla det kort! Jag skriver annars mest poesi som är ganska enkelt att hålla kort och koncist. Med prosa tycker jag det är lätt att flyta iväg och det är få noveller som jag faktiskt har avslutat. Jag brukar vilja slänga in så mycket information som möjligt men när man skriver noveller får man också lära sig att vara sparsmakad, låta saker stå mellan raderna.
Vem tycker du ska skriva nästa novell för Novellix?
– Jag skulle vilja läsa en novell av Daniel Boyacioglu. Gillar verkligen hans poesi som drar åt det narrativa hållet och skulle gärna se hans berättelser och språk ta plats i en novell.

Hanna Eriksson – Shoot the Messenger

Hanna Eriksson